+48 519 447 300

          nspdostavkaua@gmail.com

0
Koszyk (pusty)
 x 
Nie masz produktów w koszyku
Poproś o oddzwonienie Wyślij nam swój numer telefonu, a my oddzwonimy do Ciebie!
Wymagane pole
Wymagane pole
Dziękuję. Otrzymaliśmy Twoją prośbę. Skontaktujemy się z Tobą tak szybko, jak to możliwe.

Loclo (344 g)

102 zł
74 zł
Dostępny
● Jest źródłem błonnika
● Aktywizuje perystaltykę jelit, sprzyja ich regularnemu oczyszczeniu
● Stwarza sprzyjające środowisko dla normalnej mikroflory jelit
● Absorbuje substancje toksyczne
● Obniża poziom cholesterolu i cukru we krwi
● Zmniejsza ryzyko zachorowania na raka
● Zmniejsza skutki uboczne leczenia z wykorzystaniem naświetlań
● Wzmacnia układ odpornościowy

LOCLO - Błonnik pokarmowy

SUPLEMENT DIETY


Loclo to doskonałe źródło błonnika pokarmowego. Jedna porcjaproduktu (9,5 g) dostarcza go aż 3,8 g. Loclo zawiera rozpuszczalneoraz nierozpuszczalne włókna błonnika. Błonnik zawarty wprodukcie pochodzi z jabłek i otrąb owsianych. Ponadto w składzieproduktu znajdziemy m.in. cynamon, kurkumę, rozmaryn. 
Cynamon pobudza apetyt i trawienie, pomaga w utrzymaniu właściwego poziomu cukru we krwi oraz wspiera produkcję dobrego cholesterolu (HDL). Cynamon pomaga również utrzymać prawidłowy poziom gazów oraz komfort w żołądku. 
Kurkuma wspiera produkcję i jakość krwi oraz pracę serca, a także pomaga wzmóc apetyt w przypadkach jego utraty. Rozmaryn pomaga wspierać prawidłowe działanie wątroby, przyczynia się do komfortu pokarmowego oraz przyczynia się do lepszego trawienia tłuszczu.

  • Jedna porcja Loclo to aż 1,6 g błonnika z jabłek, a zawarta w Loclo kurkuma pomaga
    zachować zdrową wątrobę.
  • Cynamon wspomaga serce i krążenie oraz produkcję dobrego cholesterolu (HDL).
  • Cynamon wspiera układ moczowy i rozrodczy.

Loclo

Po co nam błonnik?

  • pomocny  w zaparciach -  w przewodzie pokarmowym wchłania wodę, zwiększając tym objętość masy kałowej i przyspiesza usuwanie niestrawionych resztek. Ułatwia to regularne wypróżnienie się.
  • skuteczny w walce z otyłością - pomaga zrzucić zbędne kilogramy, ponieważ wchłania wodę, w wyniku czego pęcznieje i wypełnia żołądek, dając uczucie sytości.
  • obniża ciśnienie - błonnik wiąże jony sodu i tym samym pomaga obniżyć wysokie ciśnienie.
  • wyrównuje poziom glukozy we krwi - zwalnia przemianę węglowodanów przez blokowanie w pewnym stopniu dostępu glukozy do krwi, dzięki temu zmniejsza wydzielanie insuliny i pomaga w utrzymaniu stałego poziomu cukru we krwi.
  • obniża poziom cholesterolu – to za jego sprawą obniża się poziom trójglicerydów i „złego” cholesterolu (LDL)  we krwi- zapobiega miażdżycy.
  • oczyszcza organizm – działa jak miotełka, zarówno błonnik rozpuszczalny i nierozpuszczalny  ułatwia usuwanie z organizmu toksyn,  kwasów żółciowych i  metali ciężkich- ołów, rtęć, czy nawet substancji rakotwórczych- świetnie sprawdzają się w tym przypadku jabłka i czarne oraz czerwone porzeczki.

LOCLO - absorbuje i usuwa toksyny z naszego układu pokarmowego, wspomaga odchudzanie, normalizuje pracę jelita grubego i cienkiego, obniża poziom cholesterolu i cukru we krwi, ułatwia wypróżnianie

Zażywając Loclo wzbogacamy organizm w błonnik i wiele substancji odżywczych. Tym właśnie preparat ten wyróżnia się spośród biologicznie aktywnych suplementów wytwarzanych przez inne firmy.

  • Loclo to jedno z najlepszych źródeł błonnika, niezbędnego składnika naszej codziennej diety, pobudzającego perystaltykę jelit i ułatwiającego trawienie. W składzie Loclo jest: pektyna jabłkowa, babka, brokuły, kurkuma, burak czerwony, rozmaryn, marchew, pomidor, kapusta, bioflawonoidy, olej saflorowy (szafranu fałszywego), smoła akacji i guma guar, otręby owsiane, cynamon


Loclo

  • Pektyna i owies dodane są do nasion babki jako naturalne źródło błonnika. Działanie pektyny podobne jest bardzo do działania nasion babki. Wchłaniając wodę włókna te uczestniczą w formowaniu mas kałowych i wpływają korzystnie na pracę jelit

  • Pektyna jabłkowa - przysłowie angielskie głosi: „Zjadaj po jednym jabłku codziennie a lekarz zostanie bez chleba”. Jabłka zawierają błonnik rozpuszczalny (pektynę), który chroni przed nowotworami jelita grubego. Podczas badań przeprowadzonych na uniwersytecie w Texasie zauważono, że przy karmieniu zwierząt pektyną dwukrotnie zmniejszyła się liczba schorzeń onkologicznych. Pektyna odgrywa ważną rolę w obniżeniu poziomu cholesterolu we krwi. Zmniejsza również koncentrację cukru we krwi osłabiając tym samym niszczące działanie cukrzycy na organizm. Pektyna sprzyja usuwaniu toksyn i metali z organizmu, zmniejsza uboczne efekty terapii promieniowej

  • Smoły akacji i guma guar obniżają apetyt, zmniejszają poziom cholesterolu, trójglicerydów, lipoproteidów o niskiej gęstości oraz wiążą substancje toksyczne i usuwają je z organizmu

  • Otręby owsiane to błony ziaren owsianych. Obniżają poziom cholesterolu we krwi, usuwają substancje toksyczne i regulują poziom cukru we krwi

  • Pomidory dostarczają organizmowi witaminy A, ß-karotenu, kwasu foliowego, likopenu, żelaza i wapnia. Dzięki zawartości witaminy C w pomidorach lepiej przyswajane jest żelazo. Wiadomo, że pomidory zmniejszają ryzyko powstania zarówno choroby wyrostka robaczkowego, jak i raka (dzięki zawartości ß-karotenu, kwasu foliowego i likopenu). Na podstawie badań przeprowadzonych w USA ustalono, że u kobiet z wysoką zawartością likopenu rzadziej rozwijają się nowotwory szyjki macicy. Uczeni włoscy zaś twierdzą, że pomidory zmniejszają ryzyko zachorowania na raka płuc

  • W marchwi jest dużo błonnika rozpuszczalnego, który pomaga obniżyć poziom cholesterolu we krwi. Oprócz błonnika marchew zawiera: karoten, witaminę C, B6, kwas foliowy, żelazo i potas. Dzięki tym składnikom marchew zmniejsza możliwość rozwoju chorób sercowo-naczyniowych i raka, pomagaj zachować dobry wzrok aż do wieku starszego, wzmacnia układ odpornościowy i zwalczać zaparcia

Loclo

  • Cynamon polepsza trawienie, wzmacniając wydzielanie śliny i resorbcję żołądkową, zmniejsza skurcze mięśniowe

  • Rozmaryn włączono w ten kompleks dzięki jego działaniu wiatropędnemu

Loclo

  • kapuście zawarte są substancje przeciwnowotworowe (sulforan, ß-karoten, witaminy C, witamin z grupy B, błonnik). Roślina ta zmniejsza możliwość rozwoju raka, pomaga leczyć wrzody, ma właściwości bakteriobójcze i antywirusowe. Ustalono, że kapusta pomaga zmniejszyć ryzyko zwłóknieniowo-cystowych chorób piersi. Rozmaite składniki kapusty stymulują układ odpornościowy, a błonnik sprzyja normalizacji stolca i zapobiega powstawaniu hemoroidów oraz innych chorób, spowodowanych zaparciami

  •  

LocloUważa się, że brokuły zapobiegają rakowi i wzmacniają system immunologiczny, będąc bogatym źródłem witaminy C i kwasu foliowego. W brokułach jest również błonnik, potas, wapń i selen. Ustalono, że brokuły zmniejszają ryzyko chorób piersi, powstawania nowotworów zwłóknieniowo-cystowych. Zauważono też pozytywny efekt stosowania brokuł jako środka zarówno chroniącego przed atakami serca i wylewami jak i zaparciami. Brokuły pomagają również w walce z cukrzycą

LocloKurkuma to świetny antybiotyk naturalny, ułatwiający trawienie a jednocześnie normalizujący mikroflorę jelit. Wiadomo również, że kurkuma neutralizuje substancje rakotwórcze stymulując czynność pęcherzyka żółciowego i niszcząc wolne rodniki

Burak jest bogatym źródłem kwasu foliowego, witaminy C i magnezu. Błonnik buraka obniża poziom cukru we krwi i zapobiega rakowi jelita cienkiego oraz grubego, trzustki, prostaty i piersi


 SKŁADNIKI:

brokuł; kapusta głowiasta; marchew; burak czerwony; pomidor; kurkuma; rozmaryn; babka płesznik; fruktoza; bioflawonoidy z grejpfruta i pomarańczy; hesperydyna; błonnik z jabłek; guma arabska; guma guar; otręby owsiane; kwas cytrynowy; cynamon; regulator kwasowości (węglany potasu)


KLUCZOWE SKŁADNIKI:
Zawartość w zalecanej porcji (9,5 g):
Babka płesznik ................................................ 2,36 g *
Błonnik z jabłek ................................................. 1,6 g *
Otręby owsiane .................................................. 0,8 g *
Guma guar ............................................................ 0,8 g *
Guma akacjowa .................................................. 0,8 g *
Cynamon ............................................................... 0,3 g *
*Nie określono zalecanego dziennego spożycia.


ZALECANA PORCJA DO SPOŻYCIA W CIĄGU DNIA:
Jedną czubatą łyżkę stołową (9,5 g) wymieszaj w szklance wody i wypij od razu po przyrządzeniu. Stosuj raz dziennie.
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.


WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

 

Niedawno oglądałem